ТВОРЧА ТЕРАПІЯ В ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Щорічно в усьому світі 1 червня людство відзначає День захисту дітей.

Щорічно в усьому світі 1 червня людство відзначає День захисту дітей. Нині, у період війни в Україні, чимало волонтерів, благочинних організацій приділяє значну увагу дітлахам, травмованим теперішніми подіями чи втратою батьків, рідних і близьких. Тому проведення психологічних та арттерапевтичних заходів для найменших членів суспільства відіграє надзвичайно важливу роль.

Щоб допомогти дітям позбутися страхів і тривог, долати різні складні обставини, благодійні організації проводять для них психологічні тренінги та ігри. Такі заходи включають малювання, театралізовано-рольові вправи, що дозволяють зняти напруження, стрес, а водночас сприяють розвитку здібностей дитини й активному спілкуванню.

У теперішній складний час проведення таких психологічних тренінгів для діток різного віку є особливо доречним. Отож до Міжнародного дня захисту дітей у місті Яворові представники Товариства Червоного Хреста організували і провели творчий захід, у якому взяли участь дітлахи, які втратили на війні одного з батьків. Під час зустрічі маленькі учасники та дорослі, які їх супроводжували, під керівництвом членів Товариства Червоного Хреста активно вправлялися в цікавих психологічних іграх, образотворчому мистецтві та корисній комунікації. Таким чином, кожна дитина мала змогу проявити ерудицію та поліпшити психоемоційний стан. Усіх маленьких учасників захоплювали творчі завдання, додавали їм наснаги та налаштовували на позитив, але варто зазначити, що й дорослі, які теж долучилися до події, залюбки брали участь у заняттях. Година захопливих активностей минула дуже швидко, а завершився захід радісними усмішками, натхненними емоціями та подарунками від спонсорів.

До артподії в День захисту дітей долучилася і компанія «Снєжка-Україна» як соціально відповідальний виробник, що підтримує різні спортивні, освітні заходи, спрямовані на розвиток дітей та молоді. Зокрема, товариство закупило пам’ятні кольорові сувеніри для маленьких учасників, щоб вони і надалі змогли малювати, створюючи фантастичні різнобарвні роботи, які підказує їм уява. Адже саме творчі заняття дозволяють і дитині, і дорослій людині перезавантажитися, творчість – це найкраща психотерапія.