Навчально-практичні центри «Śnieżka»

Мета проекту «НПЦ «Śnieżka»

Удосконалення навичок викладачів, майстрів виробничого навчання з подальшою сертифікацією та навчання учнів професійно-технічних навчальних закладів за сучасними технологіями і матеріалами для ремонтно-опоряджувальних, столярних  робіт від торгових марок  Śnieżka, Vidaron, Foveo tech. «Снєжка-Україна» як одне з лакофарбових підприємств Групи «Śnieżka», впроваджуючи такі навчальні осередки у закладах професійної освіти, ділиться своїми досвідом, розробками, практикою і компетенціями з  майстрами, викладачами і майбутніми робітниками будівельної та столярної галузей. 

Співпраця з МОН України

Співпраця знаного європейського виробника лакофарбової продукції  ТзОВ «Снєжка-Україна» із навчальними закладами професійної освіти ґрунтується на засадах партнерської взаємодії й підтримки Міністерства освіти і науки України, з яким підприємство підписало Меморандум про співробітництво ще 2016 року і 2020 року дію цього документа пролонговано. Залучення виробників до оновлення змісту професійної освіти України сприяє розвитку навчальних закладів й  модернізації системи навчального процесу, що дозволяє готувати висококваліфіковані конкурентоздатні робочі професії відповідно до потреб ринку праці. У рамках проєкту підприємство спільно із навчальними закладами облаштовує  навчальні класи теоретичної підготовки  та виробничі майстерні «Śnieżka», «VIDARON», які забезпечені усіма необхідними наочно-методичними матеріалами та виробами, а учні мають змогу отримувати якісні знання під час занять і вдосконалювати практичні навики з професії.   

У сучасних навчально-практичних центрах Групи компаній «Śnieżka»  учні здобувають професії у будівельно-столярній галузі:   

  • «Маляр» 
  • «Опоряджувальник будівельний» 
  • «Штукатур» 
  • «Столяр» 
  • «Монтажник систем утеплення будівель»  

Для оволодіння учнями системою теоретичних знань фаху  виробник надає навчальним установам різноманітні навчальні матеріали й лакофарбові матеріали. Одним з вагомих напрацювань компанії «Снєжка-Україна» у рамках проекту НПЦ «Śnieżka»  є створення навчального посібника «Малярні та опоряджувальні роботи», який розроблений з врахуванням державних освітніх стандартів професійної освіти. Видання призначене  для учнів, студентів, які навчаються за професіями «Маляр», «Штукатур», «Опоряджувальник будівельний» і «Монтажник систем утеплення будівель», а також  викладачів професійно-технічної освіти та майстрів виробничого навчання. Навчальний посібник «Малярні та опоряджувальні роботи» представлений у PDF-форматі для можливостей його використання на різних інтернет-платформах Міністерства освіти і науки України, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти, навчальних закладів ПТО України і для зручності його застосування в навчальному процесі.   РDF-файл видання можна завантажити за лінком POSIBNYK Malyarni ta oporyadzhuvalni roboty 2021.

Таким чином,  учні мають змогу отримувати якісні знання під час занять і вдосконалювати практичні навики з професії, безпосередньо використовуючи сучасні лакофарбові вироби відомого виробника. Наповнюючи освітній процес цікавими змістом і формою, спеціалісти ТзОВ «Снєжка-Україна» проводять для учнів, викладачів, майстрів різноманітні семінари, майстер-класи й інтерактивні конкурси, які мотивують молодь вчитися і щодня вдосконалювати майстерність і рівень фахової підготовки. Після завершення навчального процесу й оволодіння практичними навиками із застосування сучасних лакофарбових матеріалів й технологій учні отримують сертифікат від виробника. Зазначимо, що викладачі й майстри виробничого навчання також проходять відповідне навчання у виробника й одержують сертифікат. 

Ukraina-mapa2 Ukraina-mapa2