«СНЄЖКА-УКРАЇНА» ПІДТРИМУЄ ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ У РАМКАХ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Нині, у важкі часи для України, чимало бізнес-структур значну увагу приділяють не лише основній діяльності, а й спрямовують зусилля і кошти на підтримку соціальних організацій, нужденних верств населення. Адже суспільна активність підприємств – це важлива компонента в їхній бізнес-стратегії та щоденній практиці. Компанія «Снєжка-Україна» також у своїй діяльності керується Політикою соціальної відповідальності, що ґрунтується на організаційних цінностях, багаторічному досвіді та традиціях суспільних ініціатив Групи «Śnieżka».

Цьогоріч підприємство активно підтримує Благодійне товариство «Центр медико-соціальної реабілітації дітей імені Святого Михайла», що в с. Ратівці на Закарпатті. Реабілітаційна установа надає широкий спектр терапевтично-лікувальних послуг для дітей з особливими потребами віком до 18 років. Завдяки розробленим індивідуальним програмам на базі сучасних методик та професійності, досвідченості команді педагогів, лікарів, тренерів й інших вузькопрофільних спеціалістів кожна дитина, яка займається в реабілітаційному центрі, отримує ефективну багатовекторну допомогу з поліпшення фізичного, психологічного стану здоров’я і розвитку.

Для успішного функціонування БТ «Центр медико-соціальної реабілітації дітей імені Святого Михайла» забезпечено відповідно обладнаними кабінетами для проведення занять з лікувальної фізичної культури для корекції і розвитку опорно-рухового апарату, зміцнення м’язів тощо. Завдяки вправам з акватерапії, що їх проводять у басейні, діти вдосконалюють координацію і рівновагу, розвивають силу м’язів, зміцнюють суглоби й імунітет, тренують серце та легені, розвивають мозок, поліпшують сон й апетит. Працює в установі й масажний кабінет, оснащений усім потрібним інвентарем й обладнанням, і саме тут підопічні центру проходять найрізноманітніші відновлювальні та лікувальні процедури.

 

 

Важливим аспектом для реабілітації є надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг різних методів і форматів за допомогою образотворчого мистецтва, казок, ігрової взаємодії тощо. Ще одним ефективним способом психологічної і фізіологічної реабілітації є іпотерапія. Адже позитивний лікувальний вплив має не лише їзда верхи на конях, а й безпосереднє спілкування з тваринами. Центр медико-соціальної реабілітації дітей імені Святого Михайла має на утриманні трьох коней, яких спеціально адаптовано для занять з дітлахами, які залюбки катаються верхи та контактують з тваринами. У реабілітаційній установі також проводять мовленнєву терапію в логопедичному кабінеті. Завдяки заняттям з професійним логопедом у дітей формується і поліпшується усне мовлення, маленькі відвідувачі набувають правильних навичок спілкування із зовнішнім середовищем.

 

 

 

 

Для надання якісних реабілітаційних послуг дітям центр постійно співпрацює з різними установами й організаціями, які допомагають в утриманні й функціонуванні закладу. Цьогоріч Благодійне товариство «Центр медико-соціальної реабілітації дітей імені Святого Михайла» фінансово підтримує компанія «Снєжка-Україна». Нині в центрі працюють 24 кваліфіковані фахівці: лікарі, логопеди, психологи, акватерапевт, масажист, учителі-дефектологи, медсестри, кінні терапевти, конюхи та інші. Щомісячно в закладі відбувається реабілітація понад 200 дітей. З початком повномасштабної війни в реабілітаційному центрі відновлювально-лікувальні процедури мають змогу проходити діти із сімей біженців, які прибули із зони бойових дій.

 

 

 

 

«Функціонування реабілітаційних центрів для терапевтичного лікування дітей з обмеженими можливостями відіграє надзвичайно важливу роль для допомоги в розвитку маленьких членів суспільства. Адже саме такі установи турбуються про поліпшення здоров’я, психологічного стану дітлахів, що позитивно впливає на їхнє життя та сприяє їм інтегруватися в суспільне середовище. Тому «Снєжка-Україна» підтримує потреби центру в рамках соціальної відповідальності та задля доброї справи. Для нашої компанії головною метою є охоплення соціальними ініціативами дітей і молоді, які найбільше цього потребують», – наголошує генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь.

Водночас директор центру Мелінда Ветровська, зокрема, зазначила: «Ми вдячні всім благодійникам, які підтримують наш заклад. Діяльність реабілітаційного центру спрямовано на те, щоби допомагати дітям з особливими потребами в оздоровленні та інтеграції в соціум. Наша установа функціонує завдяки підтримці небайдужих організацій і таких підприємств, як «Снєжка-Україна».